zzp'er, geluk bij ongeluk

Categories:

geluk bij ongeluk

Het ongeluk voor het geluk

Ik open mijn aller eerste blogpost op mijn site met een cliché: 2018 is voorbij gevlogen! Nu wordt er in mijn omgeving regelmatig gegrapt dat dat voor mij erger voelt dan voor anderen, omdat ik me het begin van 2018 amper kan herinneren. 2017 eindigde voor mij namelijk letterlijk met een ‘BANG’. Ik werd aangereden op 22 december 2017, belandde in het ziekenhuis met een hersenschudding, schedelbasisfractuur én de permanente vervorming/verlies van mijn geur en smaak.

Kerst en nieuwjaar bracht ik aan bank of bed gekluisterd door. Starend naar het plafond (TV- telefoon- en computerschermen zijn tijdens een hersenschudding het equivalent van Satan) vroeg ik me af hoe het nu verder moest: het ongeluk had ervoor gezorgd dat mijn contract bij een klantenservice niet verlengd werd. De gedachte dat ik geen baan meer had, deed mijn hoofd nog eens extra bonken en stiekem vervloekte ik mezelf: ik had namelijk enkele weken eerder tegen een vriendin geklaagd dat de kosmos maar eens in moest grijpen om mijn hoofd wat rust te geven. Blijkbaar had de kosmos me gehoord.

Geluk bij ongeluk

Vanaf 1 februari 2019 ben in officieel een jaar zzp’er. Met de hulp van ontzettend goede vrienden maakte ik een vliegende start en kon ik eindelijk hetgeen doen dat ik het liefst doe: schrijven. Ondanks dat ik geen flauw idee had wat CMS, SEO of welke drieletterige afkorting in ondernemersjargon dan ook betekende: ik was enthousiast (om eerlijk te zijn had ik ongeveer 3 paniekaanvallen nodig over dingen als administratie, belastingdienst en opdrachtgevers voordat ik enthousiast werd). Zelf nu, een jaar later, kan ik soms nog steeds niet helemaal geloven dat ik dit écht aan het doen ben.

zzp'er, geluk bij ongeluk

Geregistreerd als zzp’er

Het afgelopen jaar heeft me niet alleen geleerd dat ik gedisciplineerd kan werken in een thuisomgeving, het heeft me ook geleerd dat ik geen letter op papier krijg zolang de afwas er nog staat. Ook ontdekte ik dat geld iets geks met je kan doen. Dat gebeurde toen ik trillend op de keukenvloer zat en aan een potentiële opdrachtgever vroeg of ik haar wel goed verstaan had toen ze de prijs noemde voor een commercieel interview. Maar ik zag ook dat er tekstbureau’s zijn die nog geen cent per woord bieden en hun opdrachten aanprijzen als het neusje van de zalm. Dit terwijl ze de markt voor tekstschrijvers verstoren en de negatieve concurrentie onder de zzp’ers bewzust opvoeren. Ik moest lachen toen ik voor het eerst geërgerd zuchtte bij het ontvangen van een blauwe envelop en voelde me plots akelig volwassen toen ik vervolgens boos naar de belastingtelefoon moest bellen.

Goede voornemens

Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd. Zo veel zelfs dat ik nu in staat ben om concrete doelen voor mezelf te stellen. Ik wil meer toffe projecten vinden en aannemen, meer schrijven en me verdiepen in de wondere wereld van content marketing. Maar het belangrijkste voornemen dat ik dit jaar heb, is het online zetten van mijn eigen boekenblog. Het is ontzettend akelig om iets de wijde wereld in te sturen wat zo dicht aan je hart ligt maar het moet en het gaat gebeuren!

Ik kan in ieder geval niet wachten wat dit jaar te bieden heeft. Ik wens jullie dan allemaal ook een fantastisch  nieuwjaar en mogen er mooie dingen voor iedereen in het verschiet liggen!

 

 

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.