Portfolio

Copywriting, teksten en journalistieke producties

Als journalist verdiep ik me graag meer in de culturele en human interest onderwerpen. Voor Vice Money en Vice-iD maakte ik onderstaande artikelen:

Een interview met fotograaf Harmen Meinsma

Dure erotische striptekeningen

Maar ik schreef ook enkele artikelen voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Onder andere over freelance martkplaatsen en het gebruik van Patreon onder journalisten.

Als copywriter werk ik mee aan allerlei soorten content- en marketingprojecten. Deze lopen sterk uiteen qua onderwerp en inhoud. Van blogposts tot productbeschrijvingen en soms zelfs tot het maken en beschrijven van fietsroutes. Lees hier enkele van mijn stukken:

De voordelen van videomarketing

De mooiste fietsroutes door Nederland

De beste espressomachines

De LG TWINWash info-folder 

Boekrecensies

Met een master Nederlandse letterkunde op zak, hou ik me ook graag met boeken en literatuur bezig. Onder mijn naam verschenen op verschillende platformen boekrecensies, zoals Een pleidooi voor verveling” – Manoush Zomorodi voor de website van T-mobile Founders.

Mijn meest recente recensieplatformen zijn mijn eigen boekenblog Letters &zo en de recensiewebsite Literair Nederland. Lees hier een van mijn recensies op Literair Nederland.

Journalistieke producties

Voor meer van mijn tech-gerelateerde artikelen verwijs ik naar de site van T-Mobile Founders en Computer Totaal.

Klik hier voor mijn profiel bij T-Mobile Founders

Klik hier voor mijn profiel bij Computer Totaal

Sinds 2014 schrijf ik voor het tijdschrift Turnsupporter. Enkele van mijn interviews zijn hieronder in pdf te lezen.
Interview Yuri van Gelder Turnsupporter
Interview Bram Verhofstad Turnsupporter

Radio

Beluister hier enkele van mijn radioproducties.

Portret Pierre Cuypers
Aflevering van de mini-serie “laatste rustplaats van beroemde Limburgers”. Ik schets het portret samen met Cuypershuis-medewerkster Jeaninne Hóvelings.

Portret Toon Hermans
Aflevering van de mini-serie “laatste rustplaats van beroemde Limburgers”. Ik schets het portret samen met Kees van der Zwaan.

Cultuurreportage
In de Heerlense St. Jozefkerk vertaalt theatermaakster Roswitha Bergmann het oude verhaal van lijden en verlossing naar een zelf gezongen monoloog. Zij nam ook de regie van het stuk, waarin een moeder haar zoon verliest, op zich.

Cultuureportage
Voor de regionale omroep L1 maakte ik een reportage over de audities voor de musical Heksenwaan. Het fragment en begeleidende tekst van mijn hand is hier te vinden.

Festivalverslaggeving (radio)

Mijn werkzaamheden bij de regionale omroep L1 vielen voor een groot deel in het festivalseizoen. Tijdens het festival Pinkpop interviewde ik onder andere de Handsome Poets, hier te beluisteren en sprak ik met drummer Glen Power van The Script. Dit fragment is hier te beluisteren.